Close

Investitori

POLYCONTACT

Polycontact AG, societatea-mamă din orașul elvețian Chur, este un furnizor hi-tech în industria auto. Compania a fost înființată în 1959, ca producător de micro-întrerupătoare folosite drept ”emițătoare de impulsuri pentru mașini, controlate prin carduri de program”. Din 1968, când a fost preluată de concernul german ITT, Polycontact a trecut la producția de componente pentru telefonie și, ulterior, la producția de senzori auto pentru acoperișurile glisante.

Relocată din China, fabrica de la Ocna Sibiului funcționează din ianuarie 2016. Polycontact Hermannstadt SRL are peste 80 de angajați, însă ținta companiei este ca numărul lor să crească la 300, în anii următori.

COLLINI

Grupul de firme Collini se numără printre primele cinci grupuri de companii de pe continentul european, care au ca obiect de activitate tehnica de tratare a suprafețelor. Pe lângă unitatea de producție care urmează să fie construită în România, în Zona Industrială Ocna Sibiului, grupul austriac deține 12 fabrici în cinci țări: Austria, Elveția, Germania, Rusia și Italia.

Collini Holding AG, care are sediul central în orașul austriac Hohenems, este o companie de familie și se mândrește cu o tradiție de 115 ani. A încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de 181 de milioane de euro și se bazează în acest moment pe aproximativ 1.400 de angajați, în cele 12 locații.

PARC SOLAR

Cel mai mare avantaj oferit de energia solară este faptul că este disponibilă în cantități imense, este inepuizabilă (cel puțin pentru cateva miliarde de ani) si este ecologică. Mijloacele de captare a energiei solare nu sunt poluante și nu au efecte nocive asupra atmosferei. Cum degradarea planetei atinge un nivel tot mai ridicat, această problemă începe să fie luată în calcul din ce în ce mai serios.

Agenția Internațională pentru Energie (AIE) estimează că, în 2050, energia solară poate deveni principala sursă energetică, în întreaga lume. Experții Agenției apreciază că, în următorii zece ani, energia solară va deveni viabilă comercial, iar apoi va depăși parametrii economici ai surselor tradiționale.